Az észak-olaszországi Lissonéban tevékenykedő Locatelli cég – amelyet 1864-ben alapítottak, és ma már az ötödik generáció vezeti a családi vállalkozást – több mint 30 éve foglalkozik perforált farostlemezek gyártásával és forgalmazásával.

1996 októberétől – egy akkor még merésznek tűnő döntés eredményeként – Magyarországon is megjelentek a LOCATELLI perforált falemezek. Az úttörő vállalkozás kockázata abban rejlett, hogy hazánkban nem volt hagyománya az alkalmazásának és kereskedelmi előzménye sem volt a perforált falemezek forgalmazásának. Az elmúlt évek bizonyították az akkori döntés életképességét, hiszen asztalosok, építészek, belsőépítészek és magánvásárlók fantáziáját is megmozgatta és megmozgatja a mai napig az igényesen kivitelezett perforált falemez.

Annak érdekében, hogy, még több embernek felkeltse az érdeklődését, még többen megismerjék, és minél többen használják a LOCATELLI ITALIA perforált farostlemezeit, 2003-ban megalakult a LOCATELLI Hungária Kft., amely nem csak perforált lemezeket, hanem a belsőépítészetben jól használható fémdekorokat (HOMAPAL) és különféle bambusz termékeket (bambusz tekercsek, bambusz panelek, bambusz tapéták) illetve nádfonatokat értékesít budaörsi telephelyén és viszonteladó hálózatán keresztül az egész ország területén.

A LOCATELLI Hungária Kft. életében – a megalapulását leszámítva – 2011. őszén történt az eddig legfontosabb esemény. Ettől az időponttól kezdve a világszerte ismert LOCATELLI perforált falemezek Magyarországon készülnek. Ez a magyar vásárlók szempontjából azt jelenti, hogy a raktári kollekció bővült, és a nem raktáron tartott perforációk kivitelezési határideje is néhány napra csökkent.